GETTING MY MEME KANSERI SONRASı SILIKON TO WORK

Getting My meme kanseri sonrası silikon To Work

Getting My meme kanseri sonrası silikon To Work

Blog Article

Sağlık uzmanları, doğru tanı ve dış gebelik tedavisi için gerekli tetkikleri yapacaktır. Liv Hospital alanında uzman Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ile hamilelik sürecindeki her türlü teşhis ve tedaviyi gerçekleştirir.

Vajinal Kanama: Vajinal kanama hamilelik döneminde normal olmayan bir belirtidir ve dış gebeliğin bir işareti olabilir. Kanama genellikle hafif-orta şiddette ve pembe, kahverengi veya kırmızı renkte olabilir.

Anasayfa Bebeğim Dış gebelik nedir, neden olur? Dış gebelik belirtileri neler? Dış gebelik hakkında 10 soru cevap

Bu nedenle, vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrısı, aşırı baş dönmesi veya bayılma, omuz ağrısı gibi ektopik gebelik belirtileri gösteren bireyler derhal tıbbi gardenım almalıdır.

Karın/ kasık ağrısı: Karın ağrısı en sık görülen belirtidir ve vakaların neredeyse hepsinin dış gebelik olduğunu gösterir. Karın ağrısının sebebi ise normalde bebeğin geliştiği yer olan rahim vücutta en fazla genişleyebilen bir organdır fakat dış gebelikte bebeğin olduğu yer rahim olmadığından yerleşilen yer bir süre sonra dokuya baskı yaparak veya orayı rüptüre (parçalanma) yaptığından dolayı ağrı gelişmektedir.

Dış gebelik ise en basit tanımı ile döllenmiş yumurtanın yani embriyonun rahim dışında başka bir yere tutunması olarak tanımlanmaktadır. Dış gebelik oluşumunda sağlıklı bir gebelik oluşumu söz konusu olmadığı için ise anne adayı üzerinde hayati riske neden olur.  Dış gebeliğin herhangi bir şekilde devam ettirilmesi mümkün olmadığı için gebelik doktor tarafından en kısa sürede sonlandırılır. 

Dış gebeliğin sonlandırılması için yapılan ameliyattan sonra bölgenin temiz ve kuru tutulması gerekir. Bununla birlikte bol sıvı almak, ağır kaldırmamak ve doktorun önerdiği süre boyunca cinsel ilişkiden kaçınmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin two gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.

Dış gebelik tehlikeli mi? Dış gebelik rahim dışında bir yerde gelişen ve hayati tehlike oluşturan bir durumdur. Bu da genellikle tüplerde meydana gelir. Yani evet dış gebelik tehlikelidir.

Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.

Uyku Bozuklukları: Gebelikte uyku problemleri oldukça sıktır. Gebeliğin başında hormonal değişikliklere bağlı genelde aşırı uyku dış gebelik doğar mı hali, sürekli uyuma isteği ve halsizlik olur. Gebeliğin sonlarına doğru ise büyüyen rahmin verdiği rahatsızlığa bağlı olarak uykuya dalmada ve uyumada güçlük oluşmaya başlar.

Bu nedenle adet olmasına karşın şiddetli kasık ağrısıyla hastanelerin acil servislerine başvuran hastalarda dış gebelik şüphesini ortadan kaldırmak için mutlaka bhcg testinin yapılması gerektiğinin altını çizerler.   

Dış gebelik nasıl sonlandırılır? Dış gebelik fallop tüplerinin yırtılması ve yaşamı riske atan kanama gibi riskleri önlemek advertisementına hızlıca sonlandırılması gereken bir durumdur. Dış gebeliği sonlandırma metodunun seçimi gebeliğin boyutu ve konumu ile kadının sağlık durumu ve gelecekteki doğurganlık yeteneğini koruma isteği gibi faktörlere bağlıdır. Genellikle dış gebelikler ilaç tedavisi veya cerrahi yoluyla tedavi edilir. Metotreksat, erken aşama dış gebeliklerin tedavisinde sıklıkla kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç hamileliği büyümeyi durdurup zamanla vücut tarafından absorbe olmasını sağlar.

İshal ve bulantı: Dış gebelikte hamilelik sırasındaki hormonal değişiklikler sindirim sistemi üzerinde etkilidir. İshal ve bulantıya neden olabilir.

Report this page